Fortsätt till huvudinnehåll

Använd inställningarna för "Ny flik" i Edge för att bli effektivare i Office 365

Integrationen mellan Office 365 och nya Edge utvecklas

Om du loggat in i Microsoft Edge med ditt Office 365-konto kan du välja att ha nästan samma information på en ny flik i Edge som du får om du går till office.com.
Det är faktiskt en riktigt trevlig funktionalitet.

Hur får du då till detta?
  1. Du måste ha nya Edge (den Chromium baserade som har profiler)
  2. Se till att vara inloggad med ditt Office 365-konto i Edge
  3. Om du vill mötas av denna funktionalitet då du startar Edge (och du har rättigheter att ange din startsida):
    • Gå till Edges inställningar och ange att du vill ha en ny flik som startsida:
  1. När du har en ny flik uppe; gå till inställningarna för fliken och välj att du vill se information från Office365.
Du kan välja att få informationen på tre olika sätt. Ovan ser du den "Informativ" (som vid en första anblick verkar ge mest inforrmation).

Men du kan även få den "Fokuserad" eller "Inspirerande".
Nedan ser du den "Fokuserad":

Det är egentligen bara första intrycket som är annorlunda. Om du skrollar ned sidorna kommer samma Ofiice 365-information upp.

Nedan ser du startsidan (innan du skrollar ned) när den är "Inspirerande":
Om du skrollar ner i en "Inspirerande"-flik blir den i princip identisk med en "Informativ" flik.

Personligen tycker jag detta är en bra funktionalitet. Jag tycker det är synd att sökningen knyts till Bing då jag personligen oftast använder Goocle men jag förstår att det blir så då du kan kombinera Bing med din Office 365-sökning och på det viset knyta samman sökningen i hela din Microsoft 365-miljö.

Jag har angett att jag vill ha Google som min standard-sökmotor i Edge så om jag söker via adressfältet söker jag i Google. Söker jag via den nya flikens Bing-sökruta söker jag både i min Office 365-miljö, i datorn och på webben.

Jag får klicka på att jag vill se resultat från min Office 365-miljö. Då får jag en summering av vad söken hittat och kan välja att gå vidare via den summeringen.

En viktig orsak till att jag tycker om denna funktionalitet med en Office 365-centrerad ny flik i Edge är att jag inte får de senaste dokument jag arbetat med i ett Team i historiken som Word-ikonen på startfältet ger mig.

Om du högerklickar på Word-ikonen på startfältet (eller Excel, PowerPoint eller annat program) får du fram de enaste dokument du arbetat med.

Detta är en av mina favoritfunktioner för att hitta dokument jag arbetar eller arbetat med.

Problemet är att dokument jag sparar eller arbetar med i Office 365 inte alltid kommer med i den historiken. Då är det väldigt smidigt att gå till Edge, få upp den nya fliken och se dokumenthistoriken där.


---   ---   ---

Ola Lövgren, lösningsutvecklare, Axalon

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trendspaning Office365

Ett bra sätt att sätta sig in i hur Microsoft tänker och vad som prioriteras i deras utveckling av sina molntjänster i Office365 är att kontinuerligt följa deras roadmap och meddelande om nya tjänster, tillägg eller ändringar.  Du finner dem i Microsoft 365 Admin Center eller på Microsofts hemsida.   För mig som inte är tekniskt kunnig, utan jobbar mer med tjänsternas innehåll och försöker att förstå dess fördelar och koppla dem till våra kunders dagliga verksamhet ser jag just nu en tydlig fokusering hos Microsoft. Framför allt är det utvecklingen av Outlook för web, SharePoints moderna gränssnitt samt Teams. Över hälften av den information som Microsoft just nu publicerar i Admin Center handlar just om dessa tre tjänster.  
Lite bakgrund Jag började tidigt att intressera mig för Teams. Till vissa medarbetares förtret,

Profiler i Edge - Bra att använda för fler än bara utvecklare

I nya Edge kan du använda profiler för att hantera dina inloggningarBrukar du använda din arbetsdator för privata ärenden?Är du både användare och administratör för er Office 365 tenant och har två konton för att hålla isär detta?Arbetar du som konsult och har Office 365-konton hos flera kunder? I fall som dessa har du nytta av att använda profilfunktionen i nya Edge.
Profilfunktionen låter dig registrera olika profiler för olika Office 365- eller Microsoft-konton. Varje profil får en egen "version" av Edge. Du kan spara en specifik Edge-ikon på startfältet för varje profil du registrerat i Edge. Själv har jag för närvarande fyra ikoner för mina fyra olika profiler; en för mitt ordinnarie arbetskonto, en för mitt utvecklarkonto som går till min utvecklarprofil på min utvecklar-tenant och två ytterligare som går till kundspacifika konton som jag arbetar mycket med.
Varje profil har sina egna inställningar, detta innebär:
Egna favoriterEgen startsidaEgna tillägg och apparEgen…

Teams - Tänk på VAR du pratar och möts (del 1 av 4)

Det är lätt att hamna fel med sin chatt i TeamsJag har arbetat i Microsofts Live Messenger och Skype under större delen av mitt arbetsliv. Likheten mellan en Skypechatt och ett telefonsamtal är stora. I de allra flesta fall sparar du inte ett telefonsamtal. Det är nog många som har liknande bakgrund som jag.I Teams är det annorlunda. Dina chattar sparas och behålls för historisk referens. Det är t.o.m. svårt att bli av med dem, om du någon gång skulle vilja det. Du kan även ha chattar på flera olika ställen:Som "vanlig" chatt som sker mellan dig och en eller flera andra personer.
Dessa chattar kopplas inte till något specifikt Team, de kopplas till personen/personerna du talar med, som i Skype.Som en chatt i en kanal under ett Team.
Detta ger möjligheten att hålla samman chattar, beslut och förfrågningar under det Team, projekt, ämnesområde eller vad för konstellation Teamet representerar.Tanken med chattar kopplade till ett specifikt Team är ju väldigt god: chattar som till…