Fortsätt till huvudinnehåll

Teams - Tänk på VAR du pratar och möts (del 2 av 4)

Att bjuda in fler personer till en Teams-chatt

När det kommer till att bjuda in fler personer till en chatt i Teams så är tillvägagångssättet relativt enkelt.

Du bjuder in en ny deltagare genom att:

 1. gå till chatten och sedan hitta knappen för att "Visa och lägg till deltagare" uppe, till höger i Teams-fönstret.
 2. Välj alternativet "Lägg till personer"
 1. Skriv in namnet på den person du vill lägga till i chatten.
 2. Välj hur mycket av den tidigare chatten som den person du lägger till ska få se.
 3. Klicka på "Lägg till".

Jag tycker det är snyggt att det är möjligt att välja hur mycket av historiken den tillagda peronen ska få se.När personen väl är tillagd ser jag dock inga valmöjligheter kring att ändra hur mycket av historiken hen ska få se. Med andra ord; väljer du att visa för lite när personen läggs till första gången så får du ta bort dem igen och sätta tillbaks dem på nytt och då låta dem se mer.

Att göra tvärt om, ange att någon ska se mindre än tidigare, verkar dock inte fungera. De de en gång fått se fortsätter de att se, även om de lämnar chatten och sedan bjuds in igen och du anger att de inte får se chatthistoriken.

Om du vill bjuda in en person som inte kommer från er organisation, en extern deltagare i chatten, så går det. Förutsättningen är dock att adminsitratören angett att ni får bjuda in externa personer till Teams. Bjud in dem med hjälp av deras e-postadresser så brukar det fungera bra.

Vad har detta för betydelse för frågan var jag pratar och möts?

Jag anser att det är relevant av två anledningar:

 1. Om du råkat få en chatt på fel ställe så bör du ju se till så att de som ska se den kan få se den, därför behöver du kunna bjuda in dem till chatten.
 2. Du kan namnge en chatt. Då är det bra att ge et den ett namn som knyter an till Teamet där den borde  ha varit.
  Det är dock så att Microsoft har en inbyggd gräns som anger att man bara får namnge chattar som har tre deltagare eller fler. Men mer om att namnge chattar i nästa blogginlägg.
- - -     - - -     - - -

Ola Lövgren, lösningsutvecklare, Axalon

- - -     - - -     - - -

Detta är andra delen av fyra inlägg gällande chattar i Teams. Övriga delar är:

 1. Det är lätt att hamna fel med sin chatt i Teams
 2. Att namnge en Teams-chatt
 3. Att koppla ett möte till en specifik kanal i ett team

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trendspaning Office365

Ett bra sätt att sätta sig in i hur Microsoft tänker och vad som prioriteras i deras utveckling av sina molntjänster i Office365 är att kontinuerligt följa deras roadmap och meddelande om nya tjänster, tillägg eller ändringar.  Du finner dem i Microsoft 365 Admin Center eller på Microsofts hemsida.   För mig som inte är tekniskt kunnig, utan jobbar mer med tjänsternas innehåll och försöker att förstå dess fördelar och koppla dem till våra kunders dagliga verksamhet ser jag just nu en tydlig fokusering hos Microsoft. Framför allt är det utvecklingen av Outlook för web, SharePoints moderna gränssnitt samt Teams. Över hälften av den information som Microsoft just nu publicerar i Admin Center handlar just om dessa tre tjänster.  
Lite bakgrund Jag började tidigt att intressera mig för Teams. Till vissa medarbetares förtret,

Profiler i Edge - Bra att använda för fler än bara utvecklare

I nya Edge kan du använda profiler för att hantera dina inloggningarBrukar du använda din arbetsdator för privata ärenden?Är du både användare och administratör för er Office 365 tenant och har två konton för att hålla isär detta?Arbetar du som konsult och har Office 365-konton hos flera kunder? I fall som dessa har du nytta av att använda profilfunktionen i nya Edge.
Profilfunktionen låter dig registrera olika profiler för olika Office 365- eller Microsoft-konton. Varje profil får en egen "version" av Edge. Du kan spara en specifik Edge-ikon på startfältet för varje profil du registrerat i Edge. Själv har jag för närvarande fyra ikoner för mina fyra olika profiler; en för mitt ordinnarie arbetskonto, en för mitt utvecklarkonto som går till min utvecklarprofil på min utvecklar-tenant och två ytterligare som går till kundspacifika konton som jag arbetar mycket med.
Varje profil har sina egna inställningar, detta innebär:
Egna favoriterEgen startsidaEgna tillägg och apparEgen…

Teams - Tänk på VAR du pratar och möts (del 1 av 4)

Det är lätt att hamna fel med sin chatt i TeamsJag har arbetat i Microsofts Live Messenger och Skype under större delen av mitt arbetsliv. Likheten mellan en Skypechatt och ett telefonsamtal är stora. I de allra flesta fall sparar du inte ett telefonsamtal. Det är nog många som har liknande bakgrund som jag.I Teams är det annorlunda. Dina chattar sparas och behålls för historisk referens. Det är t.o.m. svårt att bli av med dem, om du någon gång skulle vilja det. Du kan även ha chattar på flera olika ställen:Som "vanlig" chatt som sker mellan dig och en eller flera andra personer.
Dessa chattar kopplas inte till något specifikt Team, de kopplas till personen/personerna du talar med, som i Skype.Som en chatt i en kanal under ett Team.
Detta ger möjligheten att hålla samman chattar, beslut och förfrågningar under det Team, projekt, ämnesområde eller vad för konstellation Teamet representerar.Tanken med chattar kopplade till ett specifikt Team är ju väldigt god: chattar som till…