Fortsätt till huvudinnehåll

Teams - Tänk på VAR du pratar och möts (del 4 av 4)

Att koppla ett möte till en specifik kanal i ett team

Om du vill hålla samman allt som händer kring arbetet som görs av en arbetsgrupp i Microsoft Teams är det bra att även få med mötena gruppen håller i detta team. Dessutom kan du även i ett Teams-möte ha en chatt kopplad till mötet. Är mötet kopplat till teamet kommer övriga teammedlemmar att kunna se denna chatt i Teams-historiken även om de inte var med på mötet. Det kan därför vara bra att kunna koppla ett möte till en specifik kanal i ett bestämt Team.

Hur kopplar man då ett möte till en specifik kanal i Teams?

Det du måste ha klart för dig innan du gör det är ett par saker:

  1. Du kan bara göra det från Teams, inte från Outlook.
  2. Du kan bara bjuda in kanalens medlemmar till mötet, inga andra.
    (Om ni inte lagt upp era resurser rätt kan ni inte ens välja rum utan att de är med i kanalen)

Att koppla ett möte till en kanal

Gå till Teams och välj "Kalender" bland vänsterkantens resurser.

Du kommer till kalendern i Teams.

Här kan du klicka på knappen
"+ Nytt möte"

Du får då upp dialogrutan för att boka ett möte inifrån Teams.

Uppe till höger i denna dialogruta hittar du "Välj en kanal att mötas i" klicka på pilen till höger om denna rubrik för att öppna vallistan över de Teams och deras kanaler du kan koppla mötet till.

Välj önskad kanal och fortsätt med vilka du vill bjuda in, när mötet ska vara osv.

Du har nu kopplat mötet till en viss kanal.

---   ---   ---

Ola Lövgren, lösningsutvecklare, Axalon

---   ---   ---

Detta är sista delen av fyra inlägg gällande chattar i Teams. Övriga delar är:

  1. Det är lätt att hamna fel med sin chatt i Teams
  2. Att bjuda in fler personer till en Teams-chatt
  3. Att namnge en Teams chatt

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Trendspaning Office365

Ett bra sätt att sätta sig in i hur Microsoft tänker och vad som prioriteras i deras utveckling av sina molntjänster i Office365 är att kontinuerligt följa deras roadmap och meddelande om nya tjänster, tillägg eller ändringar.  Du finner dem i Microsoft 365 Admin Center eller på Microsofts hemsida.   För mig som inte är tekniskt kunnig, utan jobbar mer med tjänsternas innehåll och försöker att förstå dess fördelar och koppla dem till våra kunders dagliga verksamhet ser jag just nu en tydlig fokusering hos Microsoft. Framför allt är det utvecklingen av Outlook för web, SharePoints moderna gränssnitt samt Teams. Över hälften av den information som Microsoft just nu publicerar i Admin Center handlar just om dessa tre tjänster.  
Lite bakgrund Jag började tidigt att intressera mig för Teams. Till vissa medarbetares förtret,

Profiler i Edge - Bra att använda för fler än bara utvecklare

I nya Edge kan du använda profiler för att hantera dina inloggningarBrukar du använda din arbetsdator för privata ärenden?Är du både användare och administratör för er Office 365 tenant och har två konton för att hålla isär detta?Arbetar du som konsult och har Office 365-konton hos flera kunder? I fall som dessa har du nytta av att använda profilfunktionen i nya Edge.
Profilfunktionen låter dig registrera olika profiler för olika Office 365- eller Microsoft-konton. Varje profil får en egen "version" av Edge. Du kan spara en specifik Edge-ikon på startfältet för varje profil du registrerat i Edge. Själv har jag för närvarande fyra ikoner för mina fyra olika profiler; en för mitt ordinnarie arbetskonto, en för mitt utvecklarkonto som går till min utvecklarprofil på min utvecklar-tenant och två ytterligare som går till kundspacifika konton som jag arbetar mycket med.
Varje profil har sina egna inställningar, detta innebär:
Egna favoriterEgen startsidaEgna tillägg och apparEgen…

Teams - Tänk på VAR du pratar och möts (del 1 av 4)

Det är lätt att hamna fel med sin chatt i TeamsJag har arbetat i Microsofts Live Messenger och Skype under större delen av mitt arbetsliv. Likheten mellan en Skypechatt och ett telefonsamtal är stora. I de allra flesta fall sparar du inte ett telefonsamtal. Det är nog många som har liknande bakgrund som jag.I Teams är det annorlunda. Dina chattar sparas och behålls för historisk referens. Det är t.o.m. svårt att bli av med dem, om du någon gång skulle vilja det. Du kan även ha chattar på flera olika ställen:Som "vanlig" chatt som sker mellan dig och en eller flera andra personer.
Dessa chattar kopplas inte till något specifikt Team, de kopplas till personen/personerna du talar med, som i Skype.Som en chatt i en kanal under ett Team.
Detta ger möjligheten att hålla samman chattar, beslut och förfrågningar under det Team, projekt, ämnesområde eller vad för konstellation Teamet representerar.Tanken med chattar kopplade till ett specifikt Team är ju väldigt god: chattar som till…